Om oss

Dette nettstedet er et samarbeid mellom ulike privatpersoner. Noen bidrar teknisk, andre med innhold og artikler. Nettstedet er et selvstendig initiativ helt uavhengig av organisasjoner eller institusjoner.

Om oss + Om nettstedet

Alt arbeid på dette nettstedet er gjort på dugnad av folk som har tro på at innholdet vil være en svært nyttig ressurs for alle som er interessert i å lære mer om de spørsmålene som Da Vinci-koden reiser, og som man kan støte på i mange sammenhenger på nettet og blant folk flest.

BJØRN ARE DAVIDSEN er ansvarlig redaktør for nettstedet. Han har skrevet flere av artiklene på dette nettstedet og er også forfatter av boka DaVincikoden dekodet (utsolgt fra forlaget). 

Bjørn Are har i mer enn 40 år elsket science fiction-bøker, konspirasjonsteorier og alt som kan pirre fantasien. Samtidig har han spesialisert seg på falsk vitenskap, tendensiøse og usanne historieframstillinger og historisk mytedannelse.

En del av kunnskapen hans på dette området får du blant annet del i ved å lese boka hans  Da jorden ble flat - Mytene som ikke ville døfra 2010, og Da kvinnen fikk sjel - og andre historier fra 1998. Denne boka kan leses digitalt på Nasjonalbibliotekets digitale bok-arkiv www.bokhylla.no. Les boka her. - Bjørn Are drifter også bloggen http://dekodet.blogspot.com/

OSKAR SKARSAUNE har skrevet mange av artiklene og ressursene på dette nettstedet. Som professor i Oldkirkens historie og teologi er han en av Norges fremste eksperter på de første århundrene av kirkens historie.

Skarsaune skrev i 2005 boka Den ukjente Jesus - Nye kilder til hvem Jesus virkelig var?  Det er trolig den grundigste og beste framstillingen på norsk av temaene som Da Vinci-koden tar opp. I 2021 er boka fortsatt til salgs i bokhandlere og nettbokhandlere. Anbefales på det varmeste!

Vi som står bak dette nettstedet vil gjerne takke Avenir forlag (nå en del av Lunde forlag) for at de gratis har latt oss bruke utvalgte avsnitt fra Oskar Skarsaunes bok.

Om nettstedet

På dette nettstedet finner du både korte, lettleste artikler og noen lengre, grundigere tekster. De fleste er norske, men vi har også inkludert noen få engelske artikler, og noen utvalgte engelske linker.

Da Vinci-koden bygger i stor grad på teoriene som ble fremsatt i boka Hellig blod, hellig gral fra 1982. Det er et faktum at det ikke finnes en eneste seriøs historiker noe sted i verden – uansett livssyn – som går god for bokas teorier og påstander. Det samme er tilfelle med Da Vinci-koden. Hva er årsaken til dette? Ved å lese noen av artiklene her på nettstedet, skjønner du nokså raskt hvorfor. 

Alle tekstene på dette nettstedet er skrevet av folk som baserer sin forskning og sine synspunkter på solide historiske kilder, - og ikke på legender, konspirasjonsteorier, oppdiktede kilder og fri fantasi. Nettstedet ble først lansert i 2005, men har ligget nede i noen år. Nå har det gjenoppstått, i fornyet og oppdatert form.

Uansett ditt utgangspunkt og din forhåndskunnskap er vi trygge på at du vil få en interessant og lærerik leseropplevelse ved å bruke litt tid på dette nettstedet!