5 PÅ TOPP
5 viktige artikler
på dette nettstedet:

Last ned video av DaVinci-
seminaret ”Fakta om fleip
som ble fakta” med Bjørn
Are Davidsen.
38 min (WMV 76 mb)

Klikk her for de 5 SISTE
publiserte artiklene


TIPS EN VENN OM
DAVINCIKODEN.INFO


Søk på dette nettstedet:

Historien BAK Da Vinci-koden

Av Oskar Skarsaune,
professor i Oldkirkens historie

Historien om hvordan teoriene i Da Vinci-koden er oppstått, er nesten like spennende som romanen selv. 

Det hele begynte i Frankrike under andre verdenskrig. En ung fransk høyre-ekstremist ved navn Pierre Plantard mente seg å være Frankrikes redningsmann. Han støttet den nazi-vennlige Vichy-regjeringen, samtidig som han utga seg for den rette arving til den franske trone, og kalte seg ”Pierre av Frankrike”. Han opprettet en rekke papir-organisasjoner med seg selv som leder. Under og etter krigen sonet han flere dommer for bedrageri.

 

Helt sentralt i Pierre Plantards fantasier om hans egen person var påstanden om at han nedstammet fra det gamle frankiske kongedynastiet, merovingerne. Han påstod at dette kongsdynastiet stammet fra Benjamins stamme, som angivelig hadde utvandret på Davids tid og til sist havnet i Frankrike. Alt dette beskrev han i egenproduserte ”dokumenter” som han smuglet inn i det franske nasjonalbiblioteket i Paris.

 

Det var disse dokumentene forfatterne av boken Hellig blod, hellig gral (utgitt 1982) fant på 1970-tallet, og som de slukte rått. De kjøpte hele teorien i disse dokumentene, men på et avgjørende punkt påstod de noe Plantard aldri hadde påstått -- nemlig at det franske kongsdynastiet stammet fra Jesus! For at det skulle være mulig, måtte de skaffe Jesus en kone, og henne fant de i Maria Magdalena. De påstod at også hun var kongelig, og for å få det til å stemme med Plantards fantasier, påstod de at hun var av Benjamins stamme!

 

En annen av Plantards falsknerier var påstanden om Sion-ordenen. Han hevdet at denne var opprettet i Jerusalem i 1099, mens den i virkeligheten var opprettet av Plantard selv i 1956. I Hellig blod, hellig gral godtar forfatterne Sion-ordenen som en historisk virkelighet, og de avslutter boken med å si at tiden nå (i 1982) er moden for at Sion-ordenen trer åpent frem og innsetter den rette kongen på tronen over et forent Europa.

 

I Da Vinci-koden aksepteres historiebildet i Hellig blod, hellig gral uten forbehold. Ja, vi får vite at ”ledende forskere” og historikere verden over er enige i denne historieforståelsen -- noe som selvsagt er tøv. Bare på ett punkt forandrer Da Vinci-koden teorien. Da Vinci-kodens forfatter er amerikaner, og for ham var Sion-ordenens politiske agenda om et forenet Europa under en eneveldig konge – slik Plantard hadde definert den – fullstendig uspiselig. Følgelig gir han den en helt ny målsetning, mye mer politisk korrekt. Sion-ordenen tilber ”det evig kvinnelige” gjennom ritualisert sex. Det var dette Jesus og Maria Magdalena grunnla!

 

Slike spekulasjoner er altså ”forskningen” bak en roman og en film som har gjort forfatteren eventyrlig rik, så rik at to av forfatterne av Hellig blod, hellig gral har saksøkt ham for plagiat, for om mulig å få et sugerør ned i Browns milliardinntekter. Det sier atskillig om hva denne type bokproduksjon egentlig handler om. Utskriftsversjon Utskriftsversjon

SIDENE ER LEVERT AV EDB TOTALPARTNER AS   OPPDATERES MED EREDAKTØR